Meteen naar de inhoud

Even voorstellen!

Saskia van Os

Saskia van Os

Eet-Wijzer – (kinder)diëtist

Na mijn studie Voeding en Diëtetiek heb ik eerst in een ziekenhuis en daarna 20 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie in Flevoland ervaring opgedaan. De veelzijdigheid van dit beroep is iets wat mij nog altijd inspireert. Als diëtist heb je veel medische kennis en zie je zowel gezonde als zieke mensen, van de zuigeling tot aan de hoogbejaarde. Ik ben met name deskundig in ziektegerelateerde voedingsproblemen en kindervoeding. Ik leg kortgezegd graag voedingspuzzels, samen puzzelen we, rekening houdend met de klachten en vragen, met voedingsmiddelen en praktische info zoals recepten/bereidingswijzen hoe u of uw kind zich anders kunnen voeden om zich beter te kunnen voelen. In de loop der jaren heb ik veel specifieke scholingen gevolgd om steeds beter volwassenen met specifieke klachten/ziektebeelden en kinderen en hun ouders te kunnen helpen. En een voeding te adviseren die iemand het beste past, want iedereen is uniek! 

Ik werk veel en graag samen met andere hulpverleners die te maken hebben met de volwassenen en kinderen met die ziektebeelden waar ik deskundig in ben. Een goed voorbeeld is het Eetteam Kinderen Harderwijk, waarbij ik samen met een orthopedagoog en logopedist kinderen van 0 – 12 jaar behandel die te weinig kunnen/willen/mogen eten.

Ik ben vanuit mijn specifieke deskundigheden aangesloten bij de landelijke netwerken kinderdiëtisten, coeliakie, COPD en ParkinsonNet.

Netwerk Kinder Diëtisten
Nederlandse Coeliakie Vereniging
Parkinson Net

Lianne Boer

Lianne Liefers-Boer

Eet-Wijzer – diëtist

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Lianne Liefers-Boer. Sinds oktober 2015 ben ik als diëtist werkzaam bij Diëtistenpraktijk Eet-Wijzer. Voeding en de werking van het menselijk lichaam hebben mij altijd erg geïnteresseerd. Om diëtist te worden heb ik de opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ gevolgd aan de Hanzehogeschool Groningen. En ik heb een aanvullende opleiding gevolgd in ‘Voeding en Diabetes’. Diëtist is een heel veelzijdig beroep. Met medische kennis en kennis over voeding kun je als diëtist zowel gezonde als zieke mensen helpen. Om in leven te blijven is eten essentieel, maar het moet wel op de juiste manier en in de juiste hoeveelheid plaatsvinden. En ook niet onbelangrijk, het eten moet natuurlijk lekker zijn. Ik vind het erg belangrijk dat mensen met een goed gevoel naar huis gaan met een advies dat bij hen past en waar ze zich prettig bij voelen. Daarom luister ik graag naar wat mensen zelf graag willen en probeer ik op deze samenwerkende manier een aansluitend advies te geven. Mijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag. U kunt mij treffen in Swifterbant en Harderwijk.


Puck Hazeleger

Puck Hazeleger

Eet-Wijzer – diëtist

Mijn naam is Puck. Met veel plezier heb ik in juli 2021 de opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond aan de HAN in Nijmegen. Mijn interesse in (gezonde) voeding is van jongs af aan al groot.

Vaak wordt bij het beroep als diëtist gedacht aan afvallen, maar het is veel meer dan dat! De afwisseling in het werk als diëtist is groot wat het werk erg leuk en uitdagend maakt! Mijn interesse in het volgen van de opleiding werd o.a. getrokken door de fysiologie van het menselijk lichaam en voeding. Dit heb ik altijd erg interessant gevonden. Binnen de praktijk Eet-Wijzer geven we voedingsadviezen, afgestemd op jouw hulpvraag en jouw eigen doelen. Mijn vooruitzicht binnen het vak diëtetiek is veel ervaring opdoen, elke dag bijleren (ook van jullie als cliënten) en bijscholingen volgen om mij te specialiseren, mijn kennis uit te breiden en deze up-to-date te houden.

Mijn werkdagen zullen afwisselend zijn op de woensdag in Harderwijk en op de donderdag in Zeewolde. Wie weet tot dan!


Eetteam Kinderen Harderwijk

Eetteam Kinderen Harderwijk

Als u een kind heeft dat al langere tijd niet goed eet, dan maakt u zich misschien zorgen over de gezondheid van uw kind. Als de huisarts of kinderarts denkt dat het nodig is om dit eetprobleem te behandelen, kunt u doorverwezen worden naar ons eetteam. Het eetteam onderzoekt en behandelt kinderen van 0 tot en met 12 jaar die te weinig kunnen/mogen/willen eten. U kunt hierbij denken aan:

  • kinderen met eenzijdige product keuzes/ te weinig afwisseling in de voeding
  • een kieskeurige eter die niets lust en alles “vies” vindt
  • een “muisjeseter” (te kleine porties), geen interesse of nooit trek in eten
  • problemen met eten en drinken zoals verslikken, kokhalzen, “hamsteren” (voedsel bewaren in wangzak en niet doorslikken), eten uitspugen of geen vaste voeding of “stukjes” kunnen eten

Deze problemen kunnen veel impact hebben op de gezinssituatie.

Het Eetteam Kinderen Harderwijk bestaat uit kinderdiëtist Saskia van Os (Eet-Wijzer), een (pre)logopedist Henrike Jansen (B.A.L. Veluwe) en een orthopedagoog Annebet Visser (Gewoonbyzonder). Door de samenwerking binnen het eetteam, kunnen deze disciplines elkaar aanvullen rond de zorg van uw kind/gezin. De disciplines hebben overlap op sommige vlakken en kunnen elkaar door kennis en ervaring aanvullen. Soms wordt ook advies gevraagd aan medewerkers van externe partijen, zoals leerkrachten, ambulant begeleiders en/of jeugdarts. Zo kan de zorg rond uw kind/gezin optimaal verleend worden.

Werkwijze
Nadat u uw kind heeft aangemeld krijgt u van ons een intakeformulier met een aantal vragen en een voedingsdagboekje om in te vullen. Het voedingsdagboekje vormt de basis van de afspraak. Aan de hand hiervan wordt bijvoorbeeld bekeken hoeveel voedingsstoffen en energie uw kind dagelijks binnen krijgt. Wanneer het intakeformulier en voedingsdagboek is ingevuld en teruggestuurd wordt er een afspraak voor u en uw kind ingepland voor de intake in Gezondheid Centrum Harderwijk. Deze vinden op elke 1e donderdagochtend van de maand plaats . Daarbij worden uw kind en u tegelijk gezien door de kinderdiëtist, logopedist en de orthopedagoog. Na de intake wordt een plan van aanpak gemaakt door het eetteam. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig.

Vragen?
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 0341-265118 of via eetteamharderwijk@gmail.com.