Ga naar de inhoud

Even voorstellen!

Saskia van Os

Saskia van Os

Eet-Wijzer – (kinder)diëtist

Na mijn studie Voeding en Diëtetiek heb ik eerst in een ziekenhuis en daarna 20 jaar bij een grote thuiszorgorganisatie in Flevoland ervaring opgedaan. De veelzijdigheid van dit beroep is iets wat mij nog altijd inspireert. Als diëtist heb je veel medische kennis en zie je zowel gezonde als zieke mensen, van de zuigeling tot aan de hoogbejaarde. Ik ben met name deskundig in ziektegerelateerde voedingsproblemen en kindervoeding. Ik leg kortgezegd graag voedingspuzzels, samen puzzelen we, rekening houdend met de klachten en vragen, met voedingsmiddelen en praktische info zoals recepten/bereidingswijzen hoe u of uw kind zich anders kunnen voeden om zich beter te kunnen voelen. In de loop der jaren heb ik veel specifieke scholingen gevolgd om steeds beter volwassenen met specifieke klachten/ziektebeelden en kinderen en hun ouders te kunnen helpen. En een voeding te adviseren die iemand het beste past, want iedereen is uniek! 

Ik werk veel en graag samen met andere hulpverleners die te maken hebben met de volwassenen en kinderen met die ziektebeelden waar ik deskundig in ben. Een goed voorbeeld is het Eetteam Kinderen Harderwijk, waarbij ik samen met een orthopedagoog en logopedist kinderen van 0 – 12 jaar behandel die te weinig kunnen/willen/mogen eten.

Ik ben vanuit mijn specifieke deskundigheden aangesloten bij de landelijke netwerken kinderdiëtisten, coeliakie, COPD en ParkinsonNet.

Netwerk Kinder Diëtisten
Parkinson Net

Anniek Manshanden

Eet-Wijzer – diëtist

Mijn naam is Anniek Manshanden. Ik heb in 2021 mijn opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam afgerond. Ik ben sinds 2022 werkzaam bij Eet-Wijzer, om het verlof van Lianne op te vangen. Dit deed ik op de donderdag in Swifterbant en afwisselend op de vrijdag in Harderwijk. Na de terugkeer van Lianne ben ik hier ook gebleven om het spreekuur op de woensdagen in Harderwijk op mij te nemen.

Ik ben ooit begonnen met mijn opleiding, omdat ik vind dat voeding voor iedereen iets individueels is. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Ik pas dat dan ook graag in de praktijk toe. Ik geloof in een voedingspatroon dat voor iedereen anders is en wat afgestemd is op de persoon zelf. Mijn doel is om iedereen het spreekuur uit te laten lopen met het idee dat er iets veranderd is of iets gaat veranderen.

Ik heb in 2022 de post-hbo Sportdiëtetiek afgerond en wil mij in de toekomst het liefst zo breed mogelijk oriënteren. Op dit moment richt ik mij op allerlei ziektebeelden, klachten en vragen om een zo goed mogelijk advies te kunnen geven.


Eetteam Kinderen Harderwijk

Het eerdere Eetteam Kinderen Harderwijk is een jaar niet actief geweest i.v.m. het vertrek van orthopedagoog Annebet Visser. We zijn verheugd nu te kunnen melden dat we een andere orthopedagoog bereid hebben gevonden het eetteam te versterken.

In januari 2023 starten we vol enthousiasme met het eetteam bestaande uit: (kinder)diëtist Saskia van Os (Eet-Wijzer), (Preverbaal) logopedist Henrike Jansen (Logopedisch Centrum Samenspraak) en Orthopedagoog Generalist BIG Marieke Lubbersen (S.P.E.L. Harderwijk). Het eetteam heeft als doel multidisciplinaire zorg rondom eetproblemen bij kinderen van 0-12 jaar te bewerkstelligen. Wij zijn gevestigd in Gezondheid Centrum Harderwijk aan de Johanniterlaan 3 in Harderwijk.

Voor wie?
Het eetteam onderzoekt en behandelt kinderen van 0 t/m 12 jaar. Problemen die wij kunnen behandelen zijn kinderen die te weinig kunnen/mogen/willen eten. Denk hierbij aan bepaalde aandoeningen zoals schisis of een andere beperking/handicap. Maar ook ‘gezonde’ kinderen met eenzijdige productkeuzes/te weinig afwisseling in de voeding, een kieskeurige/selectieve eter die niets lust en alles ‘vies’ vindt, een restrictieve ‘muisjeseter’ (te kleine porties), geen interesse of nooit trek in eten heeft of problemen met eten en drinken zoals verslikken, ‘hamsteren’ (voedsel bewaren in wangzak en niet doorslikken), eten uitspugen of geen vaste voeding of ‘stukjes’ kunnen eten. Deze problemen kunnen veel impact hebben op de gezinssituatie.

Werkwijze
Om voor behandeling van het eetteam in aanmerking te komen heeft het kind een verwijzing nodig van de huisarts, kinderarts of ander medisch specialist. I.v.m. de vergoeding van de orthopedagoog (contract met de gemeente) komen alleen kinderen in aanmerking die woonachtig zijn in Zeewolde, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elspeet, Hulshorst, Hierden (dus helaas NIET uit Putten, Lelystad, Dronten).

Vragen?
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via 088-1012700 of via eetteam@jouwlogopedist.nl.